Ons materiaal

Een veelgevraagde vraag:
Hoe komt het dat jullie zulke mooie livestreams maken ?

Het geheim van een goede livestream is natuurlijk goed materiaal.
Wij gebruiken voor de livestreams een Apple Iphone 12
De Iphone 12 heeft een goede lichtsterke camera welke tot 4K beeldresolutie kan opnemen en voorzien is van een interne beeldstabilisatie. Omdat dit natuurlijk een telefoon betreft kan het beeld natuurlijk ook direct gestreamd worden.
Dit doen wij doormiddel van Facebook Buisnes Suite.
Als back-Up camera gebruiken wij een Iphone X
De “Video In Verzet telefoon” is een Nokia 3.4

Voor de geluid opname van de livestream telefoons gebruiken wij een Røde Lightning microfoon. 
en een Røde Wireless GO II set

Natuurlijk is een goed 4G netwerk ook erg belangrijk om een goede en stabiele stream te kunnen uploaden. Hiervoor gebruiken wij Tele2.

Om mooie vloeiende beelden te maken moet de camera natuurlijk op een stabilizer (gimbal) staan. Deze corrigeert op 3 assen de bewegingen van lopen, rennen en andere trillingen. Hiervoor gebruiken wij een DJI Ronin SC. Deze gimbal heeft 3 sterke motoren en kan de camera onder alle omstandigheden stabiel houden en bedienen.
Een bijkomend voordeel van een gimbal is dat de camera ook vrij te draaien is voor opnamen op afstand. De gimbal zit gemonteerd op een Smallrig systeem voor extra bescherming en om veel makkelijker vast te houden.

De gimbal heb ik voor het gemak op een Sirui monopod staan hierdoor kan het systeem blijven staan en is het makkelijker mee te nemen.
Bijkomend voordeel is dat je een extra 2.10 meter de lucht in kan en dus een hoger kijkpunt kunt maken voor meer overzicht.

Voor de Offline opnamen van bijvoorbeeld documentaire of extra opnamen op locatie gebruiken wij de Sony RX100 V Door zijn grote beeldsensor en enorme lichtsterke lens kunnen wij zelfs s’nachts perfecte video opnamen maken. Deze camera kan ook gemonteerd worden op de DJI Ronin Gimbal voor nog vloeiendere beelden.

Als repportage camera gebruiken wij de Sony Nex VG-30
Deze camera is speciaal voor interviews en is voorzien van een 5.1 Dolby microfoon voor de ultieme geluid ervaring. Ook wordt deze camera gebruikt als geluidsrecorder vanwege zijn uitstekende microfoon.

Ook hebben wij een DJI Mavic mini v1 Drone om hoogtebeeld mee te maken. De inzet van de drone is wel gebonden aan strikte regels hierdoor kunnen wij helaas niet overal hoogtebeelden van maken

Verder hebben wij als standaard uitrusting altijd een powerbank, EHBO kit, en aanvullende reserve apparatuur bij ons.

ME museumplein
drone beeld Veghel